Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 282
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 3
HİTİTLER’DE ÜLKE SAVUNMASI
2017
Dergi:  
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

Kızılırmak kavsi içinde bulunan Hatti Ülke’si etrafındaki parçalı siyasi yapıdan faydalanarak kısa sürede genişleme başarısını göstermiştir. Anadolu’da merkezi bir krallık kurmayı başaran Hititler bir kara ülkesi olup doğal savunma itibariyle çok az alana sahiptir. Hatti anayurdunu kuşatan Kızılırmak nehri ise doğal bir savunma hattı yaratmaktan uzaktır. Bu fiziki şartlar içinde yayılmacı politikasından vazgeçmeyen Hititler için elde edilen yerlerin merkez yönetime bağlılıklarının tesis edilmesi kadar ve bu yerlerin güvenliğinin sağlanması önemli bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Hatti ülkesinin Kuzey ve Kuzeydoğusunda Kaşkalar, yine Kuzeydoğusunda Azzi-Hayaşa Ülkesi, Güneybatıda Arzawa Ülkesi, güneydoğuda Hurriler yer alırken sınırda yer alan bu toplulukların tamamı Hitit sınırları için tehdit içermektedir. Düşman ile çevrili olan kara parçası içinde Hititler güvenliklerini sağlamak için çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir. Düşman ülkeler ile antlaşmalar imzalamak, zayıf düşülen dönemlerde düşmana arazi bağışlamak düşman yerleşimlerinin boşaltıp bu alanları Hitit yerleşimcileri ile doldurmaya çalışmak iktidar arası evlilikler yapmak ve sınıra yakın alanlarda tampon bölgeler kurarak bu bölgelere garnizon kentleri ve gözetleme kuleleri inşa etmek sureti ile ülke savunması gerçekleştirilmiştir. Bu yöntemler içinde Hitit tampon bölgeleri ülke güvenliği kapsamında savunmanın başlangıç noktasını oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 2. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)