Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 8
JOHN LOCKE EPİSTEMOLOJİSİNDE OLASILIK KAVRAMI
2018
Dergi:  
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

JOHN LOCKE EPİSTEMOLOJİSİNDE OLASILIK KAVRAMI John Locke epistemolojisinde olasılık, bilginin sınırı problemi içerisinde ele alınır. Bilgi kesinlik, olasılık ise doğru olabilirliktir. Locke’a göre bilgi, ideler arasındaki bağlantıların uyuşup uyuşmadığının kesin algısıdır. Bu algının olmadığı yerde olasılık vardır. Olasılığın yeri, insan bilgisinin sınırıdır. Locke felsefesinde bilginin sınırı, insanın bilemediği alanları ifade eder. İnsanın bilemediği alanlardan birisi, nesne dünyasıdır. İnsanın nesne dünyasını bilememesinin nedeni deneyleyemediği durumlarla karşılaşmasıdır. İnsanın deneyleyememesi, idenin yokluğuna neden olur. İdenin yokluğu Locke felsefesinde bilginin sınırının geçildiği yerdir. İdenin yokluğu, ideler arasındaki ilişkilerin kesin olarak algılanmasını da engeller. Bu durum Locke felsefesinde, deney dünyasının, bilgi ve kesinliğin dışında kalmasına neden olur. Olasılığın bilginin dışında kalması, olasılığın değersiz görülmesi değil bilgi değeri taşımadığının düşünülmesidir. Locke, olasılığın değerini belirlenerek, bilgiyle ayrımını ortaya koyar. Bu çalışmanın amacı, Locke epistemolojisinde, olasılık bilgi ayrımı temelinde, deney bilgisinin olasılık statüsü kazanmasının neden ve sonuçları üzerinde durmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)