Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
TÜRKİYE'DE VETERİNER FAKÜLTELERİNDE ÇALIŞAN KADIN AKADEMİSYENLERİN MEVCUT DURUMU
2018
Dergi:  
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
Yazar:  
Özet:

Türkiye nüfusunun %50’sini oluşturan kadınlar, günümüzde hemen hemen her sektörde çalışmakta; ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektörü, kadınların önemli katkılarının bulunduğu bir sektör konumunda olmakla birlikte, bilimsel yaşamda da kadın akademisyenlerin yer almasıyla, sektördeki bu katma değerlerin daha da arttığı söylenebilir. Nitekim, akademisyenlerin görüş ve düşünceleri, toplumların geleceği konusunda belirleyici olma özellikleriyle, her zaman için son derece değerli olagelmiştir. Bu bakımdan çalışmanın temel amacı, Türkiye’de veteriner fakültelerinde çalışan kadın akademisyenlerin mevcut durumunun belirlenmesi olup, YÖK 2017 verilerine göre Türkiye’de toplam 156.127 tane akademisyen bulunup bunun 86.862’sini (%55,6) erkek, 69.265’ini (%44,4) kadın akademisyen oluşturmaktadır. Bu dağılım veteriner fakültelerinde daha düşük olup, yapılan çalışmada; 2017 yılında Türkiye’de eğitim öğretim faaliyetinde bulunan toplam 24 Veteriner Fakültesinde toplam 1.739 tane akademisyenin görev aldığı, bunun 558 tanesinin (%32,1) kadın olduğu tespit edilmiştir. Çalışmada veteriner fakültesinde görev alan kadın akademisyenlerin %23,9’u Profesör, %33,5’i Doçent, %35,1’i Dr. Öğretim Üyesi, %42,5’i Araştırma Görevlisi unvanına sahip olduğu belirlenmiştir. Elde edilen doğrultusunda akademik çalışma hayatı diğer pek çok çalışma alanına kıyasla daha yüksek oranlarda kadın istihdamına yer verildiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi
II. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Kongresi