Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 20
TÜRK ÖĞRENCİLERİN ERASMUS DENEYİMLERİ: BİLİNMEYENLE YÜZLEŞME
2017
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erasmus öğrenci  değişim programının uygulanmaya başlaması ile birlikte, Türkiye’deki üniversiteler tarafından öğrencilere yurtdışında eğitim görme imkanı sunulmaktadır. Öğrenciler bu programa öncelikli olarak dil seviyelerini geliştirmek, ufuklarını genişletmek ve Avrupa’yı gezme imkanı elde etmek için başvururken, programın önemli bir yararı öğrencilerin farklı bir kültürü öğrenmelerini sağlaması ve yabancı bir ülkede yaşayabilme becerisi kazandırmasıdır. Yurtdışı eğitim programlarının bu gibi yararlarını arttırmak için, yüksek öğretim kurumlarının gidiş öncesi hazırlık programları sunmasının avantajları bilinmektedir. Gidecekleri kültüre özgü bilgiler vererek, öğrencilerin karşılaşabileceği problemleraza indirilmeye çalışılabilir. Diğer taraftan, ‘yüzeysel kültür’ öğeleri ile ilgili karşılaşılabilecek problemlerin üstesinden gelmek daha kolaydır. ‘Derin kültür’ öğeleri ile ilgili problemler söz konusu olduğunda ise, eğer öğrenciler bunlara hazırlıklı değilse, ciddi problemler yaşanabilir. Bu çalışmada, yurtdışı eğitimine katılacak Türk öğrencilerin ‘derin kültür’ öğeleri ile ilgili yaşayabilecekleri sorunlara hazırlanmaları ve bu sorunlarınaza indirilmesi sürecinde, Erasmus programına katılmış ve dönmüş öğrencilerin deneyimlerinin zengin bir kaynak olarak görülmesi gerektiği üzerinde durulmaktadır. Ancak, çoğu zaman bu deneyimler yüksek öğretim kurumları ve eğitimciler tarafından fazla ciddiye alınmayıp araştırılmamaktadır. Çalışma, Türkiye’deki bir devlet üniversitesinde, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan ve Erasmus programına katılıp dönmüş öğrenciler ile yürütülmüştür. Yapılan görüşmede katılımcılar, çalışmanın odağını oluşturan, başlarından geçencan sıkıcı olayları ve bunlarla ilgili görüşlerini paylaşmışlardır. Bütün katılımcıların paylaştıkları deneyimler analiz edilerek,çok dile getirilen konular tespit edilmiştir. Gidiş öncesi hazırlık programlarında, dönen öğrencilerin başlarından geçen olayları esas alarak, problemlerin üstesinden gelme stratejilerine ağırlık verilmesi tavsiye edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 880
Atıf : 1.762
2023 Impact/Etki : 0.144
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi