Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 27
 İndirme 8
ÖĞRETMEN ADAYLARININ FACEBOOK KULLANIMININ MODELLENMESİ
2017
Dergi:  
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, öğretmen adaylarının Facebook kullanımına ilişkin geliştirilen teorik modelin test edilmesi ile örtük değişkenler arasındaki doğrudan ve dolaylı ilişkilerin belirlenmesidir. Çalışma 2013-2014 öğretim yılı bahar döneminde Adnan Menderes, Ankara ve Kocaeli Üniversitelerinin Eğitim Fakültelerinde 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören 458 kadın, 199 erkek olmak üzere toplam 657 öğretmen adayı ile gerçekleştirilmiştir. Verilerin toplanmasında 1=hiçbir zaman ve 5=çok sık olacak şekilde katılımcıların Facebook etkinliklerinin sıklığını belirleyen ve 5’li likert tipinde puanlanan 21 maddelik anket formu kullanılmıştır. Anketin geçerlik ve güvenirlik analizleri sonucunda günlük etkinlik, paylaşım, merak, oyun, grup ve sosyal boyutlarına ulaşılmıştır. Yapı geçerliliğinin ardından örtük değişkenlerle yol analizi yapılmış ve Facebook’ta yapılan günlük etkinliklerin Merak, Grup ve Sosyal boyutlarını, bu üç boyutun da Paylaşım boyutunu ne düzeyde yordadığı incelenmiştir. Günlük etkinliklerin Sosyal boyutu %20, Grup boyutunu %36 ve Merak boyutunu %44 oranında yordadığı görülmüştür. Merak, Grup ve Sosyal boyutlarının üçü birlikte, öğretmen adaylarının Facebook paylaşımlarını %60 oranında açıkladığı sonucuna ulaşılmıştır. Günlük etkinlikler ile paylaşım değişkeni arasındaki aracılık rolü incelendiğinde ise sadece merak değişkeninin günlük etkinlikler ile paylaşım değişkeni arasında tam aracılık etkisine sahip olduğu belirlenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

modeling of teacher candidates to use facebook
2017
Yazar:  
Özet:

the purpose of the research is to determine direct and indirect relations between the theoretical model tests developed on the use of the teacher candidates’ facebook study 20132014 teaching year in the spring period named menderes ankara and kocaeli universities in educational faculties 3 and 4 classes 458 female 199 males with a total of 657 teachers candidates in the collection of their data with a variable time and 5 very often, the participants set the frequency of facebook events and scored in the 5 lirt type 21 item survey forms were used in the evaluation of the social and the daily size of the group was followed by the number of curiosity, and the total size of the group of the total number of the number of the number of the groups of the group of the group of the group and the total number of 657 teachers, and the total number of the total number of discussions, and the social activities, and the total number of the total number of the total number of the social activities in the total number of the total number of the total number of discussions, and the total number of discussions, and the total number of the total number of the total number of the social activities in the total number of the total number of social activities in the total number of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi