Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 754
 İndirme 56
DIŞLAMA (CROWDING-OUT) ETKİSİ AÇISINDAN KAMU HARCAMALARI POLİTİKASI VE TÜRKİYE ÖRNEKLEMİNDE EKONOMİK BÜYÜME İLİŞKİSİ
2003
Dergi:  
Trends in Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Özet: Kamu harcamalarının dışlama (crowding-out) etkisi kamu sektörü ve özel sektörün marjinal verimliliğine bağlıdır. Fakat bu durumun tersine kamu harcamalarının dışsallık etkisi, artan özel sektör üretkenliğiyle de büyümeyi sınırlandırabilmektedir. Ülkemizde kamu harcamalarına olan etkileri açısından ekonomik büyümeye ilişkin sınıflandırmanın iki boyutu olduğu görülür. Birincisi, Finanse edilmesi gereken kamu harcamalarının özel tasarruflara ilişkin kaynaklar ölçeğini düşürmesidir. İkincisi ise, kamu harcamalarının özel sektör üretkenliğini arttırdığına ilişkindir ve bu olgu aynı zamanda kamu harcamalarının ekonomik büyümeyi maksimize eden seviyesinin de belirlenmesinde bir temel oluşturmaktadır. Anahtar Kelimeler : Dışlama Etkisi; Kamu Harcamalarının Dışsallığı; Özel ve Kamusal Kaynaklar; Kamu Harcamaları Seviyesi; Özel Sektör Yatırımları.   Abstract: The crowding-out effect of public expenditure clearly depends on the marginal productivities of the public and private sector. But, in contrast externality effect of public expenditure economizes growth by raising private sector productivity. In Turkey, the classifications for growth analyses on the impact of public expenditure are two dimension. First, public expenditure must be financed and this reduces resources for private savings. Seeond, the public expenditure improves private productivity and this phenomenon also has provided a basis for determining the economic growth-maximizing level of public expenditure. Keywords : The Crowding-Out Effects; The Externality of Public Expenditure; Private and Public Resources; The Level of Public Expenditure; The Private Sector Investments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trends in Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 169
Atıf : 88
2023 Impact/Etki : 0.179
Trends in Business and Economics