Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 86
 İndirme 42
POPÜLER MÜZİK VE GENÇLİK KÜLTÜRÜ
2014
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Music and style-centered youth cultures are now familiar aspects of everyday life in a range of globally difused social settings. Initialy restricted to the developed industrial regions of the world (North America, Western Europe, Australia and Japan) where the musical and stylistic innovations of the 1950s and 1960s had their greatest cultural impact on youth, music and style have gradually become important cultural resources for young people throughout the world. In countries across South America and in parts of Africa and Asia, young people collectively embrace forms of popular music and their attendant stylistic images. Similarly, during the 1970s and 1980s, music and styled youth cultures became a powerful form of collective expression. The globally established relationship between youth culture and popular music being a major focus of interest in sociology, cultural studies and media studies. The objective of this study is to review the studies focused on cultural groups defined as youth cultures named such as Counter Culture and Subculture, to strive for understanding associative cultural practices formed between these groups in historical process and to discuss the theorical approaches to youth cultures. Based on Bennet’s studies on “popular music and youth cultures”, embodiment of youth culture concept and its provision in the studies was explained. Following that, functions of counter culture and subculture in understanding youth cultures and their functional gaps which consequently made them out of use was discussed. The study also intended to explain cultural formations which provide theorical arguments in youth cultures studies such as, Beat Generation, Hippies, Rock’n Roll, Rock and Punk.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 197
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi