Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 355
 İndirme 109
 Sesli Dinleme 3
5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi Özel Sayısı
2018
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kıymetli okuyucular;  Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi yirmi ikinci yılının 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi Özel Sayısı’nı bilim camiasına sunmaktan gurur duymaktadır. 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi 18-21 Ekim 2017 tarihlerinde Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde “Her çocuk için güçlü başlangıç: Erken çocuklukta kültürel çeşitlilik ve kapsayıcı eğitim” teması ile gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda erken çocukluk sınıflarında ortaya çıkan çeşitlilik (göçmen çocuklar, özel gereksinimli çocuklar) neticesinde kapsayıcı eğitim ana konusu üzerinde durulmuştur, tüm çocuklara eşit eğitim olanakları sağlanmasının önemi vurgulanmıştır. Erken çocukluk sınıflarında eşitlik ve çeşitliliği temin etmenin, tüm çocukların gereksinimlerini karşılamaya yönelik hizmetleri sağlamakla mümkün olabileceği belirtilmiştir. Bu bağlamda kongremizde ayrım olmaksızın hizmetlerden yararlanma ve hizmet kalitesi açısından eşitlik konusu tartışılmış; kapsayıcılık ve eşitlik, eğitim programları, öğretmen ve eğitim ortamları boyutları ile ele alınmıştır.  Kongre kapsamında 430’u dinleyici olmak üzere toplam 875 kişi kayıt yaptırmış ve 428 bildiri sunulmuştur. Kongrede davetli konuşmalar, paneller, çalıştaylar ve paralel oturumlarda erken çocukluk eğitimi çok boyutlu olarak ele alınmış, sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin sunulması amacıyla tartışmalar yürütülmüştür. Kongrede üç gün boyunca her gün iki davetli konuşmacı değerli bilgi birikimlerini ve araştırmalarını paylaşmışlardır. Davetli konuşmaları takiben gerçekleşen panellerde ilk gün akademisyenlik nitelikleri, ikinci gün ise okul öncesi kaynaştırma sınıflarında öğretmenlik temaları ele alınmıştır. Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi Özel Sayısı aracılığı ile oturumlarda sunulan ve dergimizde yayınlanmak üzere kör hakemlik sürecinden geçen on dört sözlü bildiriyi siz kıymetli okuyucularımıza ulaştırmaktayız.  Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi 5. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi Özel Sayısı editörü olarak, başta davetli konuşmacılarımız ve panelistlerimiz olmak üzere kongremize katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize, bu sayıda yayınlanan bildirilerin değerlendirilmesi sürecinde katkıları olan tüm hakemlerimize ve makalelerin yayınlanması sürecinde desteğini esirgemeyen Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi’nin kıymetli ekibine teşekkür ederiz.  Bu özel sayının başta okul öncesi eğitim alan yazınına katkı sağlamasını umarak siz değerli okuyucuların ilerideki sayılarda katkılarını bekliyoruz.   Prof. Dr. Z. Fulya TEMEL

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


2018










Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 196
2023 Impact/Etki : 0.5
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi