Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 55
 İndirme 17
Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğrenimine Yönelik E-Materyal Tasarımında Harmanlanmış Bir Mentörlük Uygulaması
2017
Dergi:  
Turkish Online Journal of Qualitative Inquiry
Yazar:  
Özet:

Yeni bir dili öğrenme süreci, yabancı dil öğretmenlerinin öğrenenlerin kendilerini derse vermelerini sağlamaya uğraştıkları zorlu bir süreçtir ve şüphesiz öğretim teknolojisi bu konuda ilginç ve yaratıcı yollar bulmada onlara yardım edebilmektedir. Çalışmanın amacı, öğretmen eğitiminde h-mentörlük uygulamasının sonuçlarını paylaşarak h-mentörlük uygulama süreçlerini daha etkin hale getirmeye yönelik önerilere ulaşmaktır. Çalışmada, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda öğrenim gören, orta seviye öncesindeki İngilizce hazırlık öğrencilerine yönelik e-materyal seti geliştirilmiştir. Harmanlanmış bir mentörlük uygulaması olan bu işbirlikli çalışmada, iki Bilişim Teknolojileri (BT) uzmanı koordinatör, beş İngilizce okutmanı mentör, 46 BT öğretmen adayı ise menti olarak yer almıştır. Mentörlük sürecinde, planlama, uygulama ve değerlendirme adımları izlenmiştir. Uygulama, 2015-2016 akademik yılı güz döneminde, Ege Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü derslerinden Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı kapsamında gerçekleşmiştir. Bu kısa dönemli, formal uygulamanın sonunda, İngilizce mentörlerinin ve mentilerin harmanlanmış mentörlük uygulamasına ilişkin görüşleri anket aracılığıyla elektronik olarak toplanmıştır. Durum çalışması olarak desenlenen bu çalışmada, doküman analizi yapılmıştır. Verilerin çözümlenmesinde betimsel analiz ve içerik analizi teknikleri kullanılmıştır. Çalışmanın öne çıkan bulguları arasında; İngilizce mentörlerinin bir ekip arkadaşı olarak öğretmen adaylarına yardımcı ve yol gösterici olmaları ve mesleki anlamda da içerik uzmanı olarak sorumluluk almaları yer almaktadır. Harmanlanmış mentörlük uygulaması, hem mentör hem de mentiler tarafından genel anlamda olumlu karşılanmaktadır. Sonuçlar, öğretmen eğitiminde disiplinler arası, harmanlanmış öğrenmeye dayalı çalışmalar yürütmek isteyenler için cesaret vericidir. Bu çalışmada mentör-menti etkileşimini güçlendirerek hedefine ulaştığı düşünülen harmanlanmış mentörlük uygulamalarının, öğretmen eğitiminde yaygınlaştırılması önerilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Online Journal of Qualitative Inquiry
Turkish Online Journal of Qualitative Inquiry