Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 174
 İndirme 25
Tarsus’un Dini Tarihine Tarihsel Bir Yaklaşım
2006
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi (ÇÜİFD)
Yazar:  
Özet:

Tarsus, dini tarihi itibarıyla zengin bir inanç yapısına sahip olması ile birlikte yaklaşık yedi bin yıllık tarihsel geçmişi olan eski bir şehirdir. Yapılan arkeolojik kazılar Tarsus’taki yerleşimin Neolotik çağdan başlayarak günümüze kadar devam ettiğini göstermektedir. Tarsus, tarihi süreç- te Hitit, Roma, Arap, Bizans ve Osmanlı Türklerinin yönetimi altında kalmıştır. Şehir büyük İskender döneminde Grek kültürünün etkisinde kalarak neredeyse tamamen Helen kültürünü yansıtmıştır. Bu dönemlerde Tarsus, felsefi ve bilimsel düşünce okulları ile Atina ve İskenderiye’ye rakip olacak derecede bir birikime sahipti. Kültürel ve düşünsel alanda bu derece zengin olan şehir, sahip olduğu dini inançlarda da çeşitlilik göstermekteydi. Bu inançlar Hıristiyanlık öncesi yerel Tarsus dinleri ve onların değişik adlarla isimlendirilen tanrılarından oluşmaktaydı. Diğer taraftan Tarsus, Pavlus’un doğduğu ve onun ilk eğitimini aldığı yer olması açısından önem kazanmıştır. Aynı zamanda Tarsus’un bu öneminden dolayı sonraki dönemlerde birçok Hıristiyan azizin burada vefat ettiği görülmüştür. Bununla birlikte Tarsus, İslam kültüründe de “Ashab-ı Kehf” inancı ile tanınan bir şehir olma özelliğine de sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

A Historical Approach to the Religious History of Tarsus
2006
Yazar:  
Özet:

Tarsus is an ancient city with a rich religious history and a historical history of about seven thousand years. Archaeological discoveries show that the settlement in Tarsus continued from the Neolithic era to the present day. Tarsus, in the historic process, remained under the rule of the Hittites, Roma, Arabs, Byzantine and Ottoman Turks. The city remained under the influence of Greek culture during the great Alexandria period and almost completely reflected the Helenic culture. During these periods, Tarsus had a degree of accumulation of knowledge that would compete with the schools of philosophy and scientific thinking and Athens and Alexandria. The city, which was so rich in cultural and intellectual spheres, also showed diversity in its religious beliefs. These beliefs consisted of pre-Christian local Tarsus religions and the gods named by their different names. On the other hand, Tarsus gained importance in terms of the place where Paul was born and received his first education. At the same time, it was seen that many Christian saints died here in the subsequent periods due to this importance of Tarsus. However, Tarsus also has the characteristic of being a city recognized by the belief of "Ashab-i Kehf" in the Islamic culture.

Anahtar Kelimeler:

0
2006
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi (ÇÜİFD)

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 599
Atıf : 1.717
2023 Impact/Etki : 0.16
Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi (ÇÜİFD)