Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 101
 İndirme 31
Tanah’a Göre Kudüs’ün Kutsallaşma Süreci
2015
Dergi:  
Uludağ İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

“Kudüs” veya Yahudi kutsal metinlerindeki adıyla “Yeruşalayim” Yahudiler için kutsal bir şehirdir. Fakat bu kutsallık M.Ö. 7. yy.da şartların zorlamasıyla ortaya çıkmıştır. Musa döneminden Davud’a kadar İsrailoğulları’nın bu şehire herhangi bir ilgisi olmamıştır. Davud zamanında politik ve dini merkez haline gelmekle ilk teşebbüs yapılsa da Yeruşalayim’i İsrailoğulları kutsal görmemiş, onu yegâne meşru ibadet mekanı saymamış, onun dışındaki bama adlı ibadet yerlerine de yönelmişlerdir. Yeruşalayim’in kutsallaşma süreci sonraki aşamalarda şöyle gerçekleşmiştir: Hizkiya (M.Ö. 727–697) zamanında önemli adımlar atılmış ve bu Yoşiyahu (M.Ö. 640–609) ile devam etmiş, nihayet Babil sürgünü tecrübesiyle son haline kavuşmuştur. Anahtar Kelimeler: Yeruşalayim, Kudüs, Kutsal Şehir, İsrailoğlulları, Yahudi, Tanah   Sacralization Process of Jerusalem according to Tanakh Abstract “Al-Quds” or as it is known in Jewish sacred texts “Jerusalem” is regarded as a sacred city by the Jews. But this sacredness emerged in the 7th century BCE because of the pressure of the circumstances. From Moses until David Israelites did not have any concern with Jerusalem. Jerusalem grew as a political and religious centre in David’s time, as the first attempt in sacralization. But the Israelites did not regard it sacred and did not considered it as the only licit place of worship. They turned to other places of worship too which were named bama. The process of sacralization of Jerusalem was completed in these stages. In Hezekiah’s reign (727-697 BC) important steps had been taken and this continued during Josiah’s reign (640-609 BC). Finally, this process culminated with the experience of Babylonian Exile and crystallized after it. Key Words: Jerusalem, al-Quds, Holy City, Israelites, Jew, Tanakh

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Uludağ İlahiyat Dergisi
Uludağ İlahiyat Dergisi