Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 493
 İndirme 37
“Güneş Sistemi ve Ötesi: Uzay Bilmecesi” Öğretmenler Bu Üniteyi Nasıl İşliyor?
2017
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Fen bilimleri dersinin konularını yaşamın kendisi oluşturmaktadır. Bu konuların içerisinde hareket, madde gibi basit gözlemlerle deneyimleyebileceğimiz konular olduğu gibi atom, hücre, uzay gibi doğrudan gözlemleme imkânı olmayan konular da yer almaktadır. Dolayısıyla öğrencilerin bu konulardaki kavramları doğru yapılandırabilmeleri için öğretmenlerin buna yönelik hazırlıklar yaparak dersleri işlemeleri gerekmektedir. 7. Sınıf konusu olan “Güneş Sistemi ve Ötesi” ünitesi de görsellerle ve materyallerle desteklenerek anlatılması gereken konulardan biridir. Bu yüzden bu çalışmada,  öğretmenlerin bu üniteyi nasıl işledikleri ve yaşadıkları sorunların neler olduğu tespit etmek amaçlanmıştır. Bu çalışma fenomonolojik bir çalışmadır. Veriler kolay ulaşılabilir örneklem yoluyla Sakarya ilinde görev yapmakta olan 49 öğretmen ile görüşme yapılarak toplanmıştır. Elde edilen veriler, içerik analiziyle incelenerek, analitik bir şekilde sunulmuştur. Sonuç olarak; öğretmenler, 7. Sınıf ‘’Güneş Sistemi ve Ötesi’’ ünitesinin öğrencilerin görmesi gereken bir ünite olduğunu düşündüklerini ve bu ünitenin daha iyi anlaşılması için derslerinde görsel materyal kullandıklarını, video, animasyon ve belgesellerle dersi zenginleştiklerini, akıllı tahta uygulamalarına yer verdiklerini ifade etmişlerdir. Öğretmenlerin çoğu, öğrencilerin astronomi konusuna çok ilgi duyduklarını, ancak ünitenin son ünite olmasını bir olumsuzluk olarak gördüklerini belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sakarya University Journal of Education
Sakarya University Journal of Education