Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 80
 İndirme 24
Hitit Dönemim iskelet Topluluklarının Antropolojik Analizi
2010
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Hittites is an Indo European clan that came to Anatolia in about 2000 BC as a small society settled to the edges of Kızılırmak Slaughterhouse and established great empires The most important settlements of the Hittites are as follows; Boğazköy Hattuşa Alacahöyük Ortaköy Şapinuva Boyalıhöyük Eski Yapar Konya Karahöyük Acemhöyük Archaelogical studies in these areas are still carried on However the detailed paleoanthropological analysis on the obtained skeletons has not been carried out yet The anthropological analysis on the Hittites is really necessary as they are also one of the most important old Anatolian folks Our aim is to introduce the anthropological structure of the skeleton populations in the direction of studies carried out in that field before Thus the morphologic and metric characteristics of the skeleton findings present the population form paleodemography health status nutrition regimes and relationships of these societies Moreover the variations of these materials will be a guide for the genetic relationships between the individuals and the societies Keywords:Hittite paleoantropology paleodemography morphology

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi