Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 72
 İndirme 18
Trade Liberalization And Income Inequality In Turkey: An Empirical Analysis
2010
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

It is a fact that income inequality has increased both between and within countries in the neo liberal era The liberalization process in Turkey was started in 1980 with a stabilization program by IMF and followed by liberalization of the capital accounts in 1989 and the customs union agreement with the EU in 1995 During these decades Turkey has experienced a deteriorating income inequality particularly in 1990s Considering this fact this study aims to investigate the existence of relationship between trade openness and income inequality in Turkey between 1980 and 2001 We conduct a cointegration analysis to answer this question Our findings reveal a strong causality between trade openness and income inequality Key Words: Turkey inequality trade openness Engle Granger cointegration test ÖZET Gelir eşitsizliği neo liberal dönemde hem ülkeler arasında hem de ülke içinde artmıştır Türkiye’de liberalizasyon süreci 1980 yılında IMF ile yapılan istikrar programı ile başlamış ve 1989’da sermaye hesaplarının liberalizasyonu ve 1995’de AB ile yapılan Gümrük Birliği Antlaşması ile devam etmiştir Bu dönemde Türkiye’de gelir dağılımı özellikle 1990’larda bozulmuştur Bu çalışma bu gerçeği gözönüne alarak Türkiye’de 1980 2001 döneminde gelir eşitsizliği ile dışa açıklık arasındaki ilişkinin varlığını araştırmayı hedeflemektedir Bu soruyu cevaplamak için bir eşbütünleşme analizi yapılmıştır Bulgularımız dışa açıklık ile gelir eşitsizliği arasında güçlü bir nedenselliği ortaya koymaktadır Anahtar Kelimeler: Türkiye eşitsizlik dışa açıklık Engle Granger eşbütünleşme testi

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi