Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 131
 İndirme 32
The angel-woman and the eve-woman as the others in “Weekend” by fay weldon
2011
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

As in all patriarchal societies, in England, women face with the problems stemming from gender inequality. In order to struggle with these problems, women should come together, and say 'we'. However, due to various reasons, women cannot say 'we'. This paper aims at discussing that middle class women in England do not say 'we' since they have been split up into two groups as the Angle-woman and the Eve-woman, and while the Angel-woman and the Eve-woman are competing for the interest of the man, they regard each other as the other. For this purpose, a short-story by Fay Weldon entitled “Weekend” has been studied. In this short-story, Weldon presents the female characters representing the Angle- woman and the Eve-woman, and displays the conflict between these two estranged groups. At the end of the study, it has been seen that since each group others the rival group, women cannot say 'we'.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 633
2023 Impact/Etki : 0.195
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi