Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 274
 İndirme 53
NEOKLASİK PARADİGMA OLARAK WASHİNGTON/POST WASHİNGTON UZLAŞISININ YÜKSELİŞİ VE DÜŞÜŞÜ: POST-KEYNEZYEN ALTERNATİF YAKLAŞIM
2015
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

1989 yılında kalkınma iktisatçısı Williamson tarafından “Washington Uzlaşısı” olarak adlandırılan neoliberal bir politika paketi gündeme gelmiştir. Bu paket başta Latin Amerika ülkelerine yönelik politika düzenlemeleri için kullanılmış daha sonra diğer yeni gelişen ekonomiler ve piyasa ekonomisine geçmeye çalışan eski sosyalist ülkelerde uygulamaya sokulmuştur. Washington Uzlaşısı aynı zamanda alternatif politikalar içeren “Anti-Washington Uzlaşısı” sürecini de kendi içerisinde başlatmıştır. Williamson'un ortaya attığı Washington Uzlaşısı dışa açılma, iç serbestleşme ve serbest piyasa gibi neoklasik önermeleri içermektedir. Uygulama sonuçları farklı tartışmaları da gündeme getirmiştir. Bu tartışmalar genelde Washington politikalarının başarılı sonuçlar vermediği üzerine odaklanmıştır. Eleştiriler sonucunda sonradan Post-Washington politikaları geliştirilmiştir. Bu çalışmada amaçlanan Post-Keynezyen iktisat yaklaşımı çerçevesinde Washington ve Post-Washington uygulamalarına yönelik eleştirileri ele almak ve gelişmekte olan ülkelere yönelik farklı bir yaklaşım sunabilmektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi