Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 89
 İndirme 32
Girişimsel pazarlamanın firma performansına etkisi
2013
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, “girişimsel pazarlama” boyutlarının firma performansı üzerine etkilerinin araştırılmasıdır. Bu amaçla, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde plastik ve kauçuk sektöründe faaliyet gösteren 45 adet firmadan 139 çalışan ile anket yöntemi yoluyla toplanan veriler doğrultusunda analizler yapılmıştır. Faktör analizleri sonucunda, girişimsel pazarlama proaktif odaklılık, risk alma odaklılık, müşteri odaklı yenilikçilik, kaynak odaklılık, değer odaklılık ve fırsat odaklılık olarak çok boyutlu bir yapı göstermiş, performans kriterleri ise finansal performans ve yenilik performansı olarak iki boyutlu oluşmuştur. Çoklu regresyon analizleri sonucunda ise girişimsel pazarlama boyutlarından değer odaklılık ve risk alma odaklılığın yenilik performansı üzerinde ve değer odaklılığın ise finansal performans üzerinde anlamlı ve olumlu etkileri olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 605
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi