Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 139
 İndirme 18
KOLEKTİF SİYASAL ŞİDDET ANALİZİNE TOPLUMSAL HAREKETLER TEORİSİ YAKLAŞIMI
2016
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kolektif siyasal şiddet örgütlenmelerini, toplumsal hareketler teorilerinin sunduğu imkânlar aracılığıyla yeniden inceleme girişimi, söz konusu vakaların özgün toplumsal-tarihsel bağlamlarında ve bütüncül bir analiz ile değerlendirilebilmesi hedefini içermektedir. Bu çalışma, siyasal şiddet literatüründeki çeşitliliğin kuramsal analiz noktasında engelleyici olabileceği görüşünden hareket etmekte ve literatürdeki bu sorunun, toplumsal hareketler teorilerinin hareketlerin mekanizmaları ve süreçleri üzerine geliştirdiği zengin içerikle aşılabileceği savını desteklemektedir. Çalışma bu kapsamda, Kaynak Mobilizasyonu ve Yeni Toplumsal Hareketler teorilerinin analitik unsurlarından faydalanarak radikalleşme ve de-radikalizasyon döngüsünün analizine yönelmektedir. Böylece, kolektif siyasal şiddet örgütlenmelerinin oluşum süreci, toplumsal ve siyasal koşullar, örgütsel dinamikler ve bireysel katılımın dinamikleri incelenerek daha bütüncül bir yaklaşımla ortaya konulmaktadır. Anahtar Kelimeler: Kolektif Siyasal Şiddet, Toplumsal Hareket Çalışmaları, Radikalleşme, Geri Çekilme ve De-radikalizasyon.

Anahtar Kelimeler:

Collective Social Movement Theory
2016
Yazar:  
Özet:

The attempt to re-examinate the organizations of collective political violence, through the possibilities offered by the theories of social movements, aims to evaluate the cases in the original social-historical contexts and through a comprehensive analysis. This study is based on the view that the diversity in political violence in literature can be obstructive in the theoretical analysis and supports the argument that this problem in literature can be overcome with the rich content that the theories of social movements develop on the mechanisms and processes of movements. In this context, the study focuses on the analysis of the cycle of radicalization and de-radicalization, taking advantage of the analytical elements of the theories of Resource Mobilization and New Social Movements. Thus, the formation process of collective political violence organizations is presented by a more comprehensive approach by studying the social and political conditions, the organizational dynamics and the dynamics of individual participation. Keywords: Collective Political Violence, Social Movement Studies, Radicalization, Return and De-Radicalization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 610
2023 Impact/Etki : 0.195
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi