Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 55
 İndirme 17
Büyükşehir Olma Sürecinde Bir Kent: Ordu
2014
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kentler sürekli artan ihtiyaçlara cevap verebilmek için gelişen, değişen ve yaşayan oluşumlardır. Bu değişim ve gelişim süreci kentin kurulması ile başlar ve kent var oldukça artarak devam eder. Tüm bu değişim olumlu veya olumsuz sonuçlanabilirken, olumsuzluğu kentin göç vermesine, olumlu hali ise göç almasına neden olur. Kentin yaşadığı tüm bu farklılaşmalar kenti alansal, fiziksel, fonksiyonel, estetik beklentiler ve nüfus bazında değişimlere sürükler. Ordu kenti doğası, denizi, yoğun kültürel etkinlikleri, havaalanı, üniversitesi, kentsel konumu, sakin yapısı ve ilçeleri ile Karadeniz Bölgesinin önemli ve yüksek gelişme potansiyeline sahip bir kentidir. Tüm bu özellikleri ile kent hızlı bir değişim süreci yaşamakta olup, 2013 yılı başında bu değişimin bir sonucu olarak Ordu, “Büyükşehir Belediyesi” statüsü kazanmış, merkez ilçe olarak da Altınordu İlçesi ve Belediyesi kurulmuştur. Bu çalışmada da hazırlık süreci hala devam etmekte olan kentin hali hazırdaki durumu, kentsel yapı ve şartları, imkan ve eksiklikleri, kentsel sorunları, büyükşehir olma süreci ve geleceğe dönük hedefler değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A City in the Process of Becoming a Metropolitan: The Army
2014
Yazar:  
Özet:

Cities are evolving, changing and living formations to be able to respond to the growing needs. This process of change and development begins with the establishment of the city and the city has continued to grow considerably. While all of these changes can result in positive or negative, the negative causes the city to immigrate, and the positive situation causes it to take immigration. All these differences in which the city lives lead to urban alansal, physical, functional, aesthetic expectations and population-based changes. Army city is a city with nature, sea, intense cultural events, airport, university, urban location, quiet structure and districts and the Black Sea region has an important and high development potential. With all these features, the city is experiencing a rapid change process, and as a result of this change in the beginning of 2013, the Army, the "Büyükşehir Municipality" status was gained, and the Altınordu District and Municipality as the central district were established. In this study, the preparation process is still ongoing, the state of the city is prepared, the urban structure and conditions, the possibilities and shortcomings, the urban problems, the process of becoming a major city and the future-oriented goals have been evaluated.

Anahtar Kelimeler:

0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.765
2023 Impact/Etki : 0.149
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi