Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 130
 İndirme 48
Türkiye'de Askeri Darbeler Karşısında Siyaset Kurumunun Tutumu
2018
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 27 Mayıs 1960 darbesiyle başlayan darbeci gelenek, darbe yapanların amaçlarına ulaşmaları ve herhangi bir yaptırımla karşılaşmamaları sonucu, günümüze kadar devam etmiştir. Her seferinde farklı gerekçelere dayandırılan darbelerin çoğunluğunun ortak yanı ABD desteği ile gerçekleştirilmiş olmalarıdır. Sivil siyasi liderlerin çoğunluğu darbe veya darbe girişimlerinin ardından askerlerin gölgesinde ve onların sınırları dahilinde siyaset yaparak askerlere övgüler dizmişlerdir. Her darbeden sonra siviller, gelenin kendisi gibi düşünüp düşünmediği üzerine odaklanarak, darbenin temelden yanlış olduğu gerçeğini görmezden gelmişlerdir. 15 Temmuz 2016’ da gerçekleştirilen darbe teşebbüsünde bu durum tersine dönmüş, Cumhurbaşkanı, siyasi partiler ve toplum kesimlerinin önemli bölümü darbe karşıtı bir tavır sergilemişlerdir. 15 Temmuz kalkışmasında Cumhurbaşkanı’nın kararlı tutumu, halkın darbecilere karşı direnişi, darbecilerin cezalandırılmaları ve darbeye karşı sivil siyasetçilerin toplu tavır almalarının Türkiye’deki darbeci geleneği büyük ölçüde ortadan kaldırdığı söylenebilir. Bu çalışma Türkiye’de darbelerin başarısız olması ve darbecilerin cezalandırılarak bir daha darbeye teşebbüs edememelerini sağlamak noktasında 15 Temmuz girişimine kadar siyaset kurumunun üzerine düşen görevi yerine getirmediği denencesine dayalı olarak hazırlanmıştır. Darbeler karşısında siyasi aktörlerin tutumlarını irdeleyen bu çalışmada; darbelerin neden ve sonuçları konusunda ayrıntılı bir bilgi vermekten ziyade askeri darbeler ve darbe girişimleri karşısında siyaset kurumunun tutumunu incelemeye odaklanılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Political Assembly in Turkey Against Military Strikes
2018
Yazar:  
Özet:

The coupable tradition in the history of the Republic of Turkey, which began with the coup of May 27, 1960, has continued until today, as a result of the achievement of the goals of the coupers and of the absence of any sanctions. The majority of the coupes based on different reasons are shared with the support of the United States. The majority of civil political leaders have praised the soldiers by making politics in the shadow of the soldiers and within their borders after their attempts to make a coup or a coup. After every coup, the civilians have ignored the fact that the coup is fundamentally wrong, focusing on whether the person thinks or not. In the coup attempt held on July 15, 2016, the situation turned the reverse, and the President, a significant part of the political parties and social sections showed an anti- coup attitude. On the 15th of July, the president’s determined attitude, the people’s resistance to the coupists, the punishment of the coupists and the collective attitude of civil politicians against the coup can be said to largely eliminate the coupist tradition in Turkey. This study was prepared on the basis of the trial that the coups in Turkey failed and that the coupers could not be punished and attempted a coup again until the 15th July initiative did not fulfill the task of the political institution. In this study, which examines the attitudes of political actors in the face of coupes, the focus was on examining the attitude of the political institution in the face of military coupes and coup attempts rather than on giving detailed information about the causes and consequences of coupes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi