Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 7
Ernst Reuter ve Türkiye’de Sosyal Konut / Ernst Reuter and Social Housing in Turkey
2012
Dergi:  
Mülkiye Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Emst Reuter’in mülteci olarak bulunduğu Türkiye’de, bir disiplin olarak şehirciliğin kurulmasındaki, sosyal konut konusundaki fikirlerin yaygınlaşmasındaki ve modern belediyeciliğin gelişmesindeki katkılarını incelemektedir. Reuter’i kendiyle benzer durumda olan bir grup Alman göçmenin hayatı ve profesyonel katkılarıyla birlikte ele alan makale, bunu, kültürün küresel dolaşımını açıklamak için çeviriyi dilin ötesinde görsel mecralara taşıyan bir çeviri kuramı bağlamında gerçekleştirmektedir.  This article explores the German immigrant/exile Ernst Reuter’s contributions to the foundation of city planning as a discipline, the distribution of social housing ideals and the development of modern municipalities in Turkey. Reuter is examined in the context of the life- world and professional contributions of a group of German-speaking immigrants who shared similar conditions, and in relation to a translation theory that offers a way to understand the global circulation of culture by carrying the concept of translation beyond language to visual fields.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mülkiye Dergisi
Mülkiye Dergisi