Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 12
MAX WEBER'İN OTORİTE TİPOLOJİLERİ BAĞLAMINDA "SON İMPARATOR", "GANDİ" VE "LİNCOLN" FİLMLERİNE SOSYOLOJİK BİR BAKIŞ DENEMESİ
2016
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sinema, ondokuzuncu yüzyılın sonlarından itibaren tüm dünyada geniş halk kitlelerine büyülü bir dünya sunmaktadır. Meraklılarını adeta büyüleyen, kendine çeken, onlara sunduğu kurmaca dünyada keyifli anlar yaşatan sinema, zaman zaman içinden çıktığı toplumlara da ayna tutmaktadır. Bu bağlamda sinema, sosyal hayata dair farklı perspektifler de sunmaktadır. Bu perspektiflerden birisi olan sosyoloji, sinema perdesine yansıyan sosyal hayatın daha iyi anlaşılmasına imkân vermektedir. Lumière Kardeşlerin icat ettiği sinematografın 1895'te Fransa'da başlayan beyazperde yolculuğu, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almış ve toplumları derinden etkilemiştir. Yirminci yüzyılın ilk yıllarından itibaren sinema her geçen gün daha da gelişerek, güçlenerek ve etkisini artırarak yaklaşık yüzyıl önce başladığı yolculuğuna bütün hızıyla devam etmektedir. Tüm dünyayı bir ağ gibi kuşatan, her zaman insanların ilgisini çeken ve onlar üzerinde güçlü bir etkiye sahip olan sinema, doğal olarak sosyal bilimlerin çeşitli disiplinleri tarafından da sık sık inceleme konusu yapılmaktadır. Sosyoloji, sinema konusundaçok inceleme yapan disiplinlerin başında gelir. Bu makale ünlü Alman Sosyolog Max Weber'in sosyolojiye kazandırdığı önemli kavramlardan birisi olan otorite tipolojileri bağlamında "The Last Emperor" (Son İmparator), "Gandhi" (Gandi) ve "Lincoln" filmlerini ele almaktadır. Weber'in otorite tipolojilerinin, adı geçen her üç sinema filmindeki yansımalarını göstermeyi amaçlayan makale, içerik analizi yöntemiyle ulaşılacak verilerin sosyolojik açıdan yorumlanmasıyla sınırlı olacaktır. Anahtar Kelimeler: Sinema, Sosyoloji, Din Sosyolojisi, Max Weber, Otorite Tipolojileri

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi