Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 50
 İndirme 19
DiSTOPİK ROMANLARIN GENÇLİK EDEBİYATINDAKİ YERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2017
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde gençlik edebiyatının tanımı ve nitelikleri üzerine farklı yaklaşımlar ve tartışmalar olduğu görülmektedir. Bu farklı tanımlama çabaları günümüze değin sürerken gençlik edebiyatı sahasındadikkat çeken değişimlerden birisi 21. yüzyıldan itibaren yaşanmaya başlamıştır. Karanlık temaları ve güçlü başkahramanlarıyla distopik romanlar bütün dünyada genç okur kitlesini yoğun bir şekilde kendisine çekmiştir. Bu çalışmada son yıllarda giderek artan bir okur kitlesi edinen distopik romanların gençlik edebiyatındaki yeri üzerine bir değerlendirme yapılmış ve Türk gençlik edebiyatından seçilen iki romanın içerdiği distopik unsurlar incelenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde gençlik edebiyatının temel nitelikleri üzerinde durulmuştur. Gençlik edebiyatı kavramının kapsamı ve niteliklerine ilişkin bir tanım geliştirilmeye çalışılmıştır. Daha sonra gençlik edebiyatının tarihi üzerine kısa bir değerlendirme gerçekleştirilmiş ve Türk gençlik edebiyatının gelişim sürecine göz atılmıştır. Ardından distopik gençlik romanlarının belli başlı temaları ve genç okurlar için değeri üzerinde durulmuştur. “Işın Çağı Çocukları” ve “Kapiland’ın Kobayları” romanlarındaki distopik unsurlar incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi