Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 155
 İndirme 16
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK ŞİİRİNDE SES İMGESİNE PSİKANALİTİK BİR YAKLAŞIM
2016
Dergi:  
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Yazar:  
Özet:

Özet: İnsanın psişik dünyasına ait linguistik semptomlar/ sesler; metafiziğin sesi, fiziğin sesi, etiğin sesi, siyasetin sesi, süperegonun sesi, aklın sesi, fantezinin sesi, arzunun sesi ve dürtünün sesidir. Bu seslerin hemen hemen bütününü Cumhuriyet dönemi Türk şiirinde imgeselleştirilmiş olarak bulmak mümkündür. Bu noktada şair, kaynağını bilmediği güçlü bir sesin arkasından gider. Bu sese gücünü veren ise kaynağının bilinmemesidir. Aslında öznenin/ şairin arkasından gittiği bu ses bir boşluk kaynaklıdır. İnsan, simgesel/ kültürel alanda özneleşmek için öz(n)el egzotik ve otantik duyum, arzu ve algılarını dışlar, bastırır. Böylelikle simgesel/ kültürel alanda özneleşen birin psişik dünyasında kapanmaz bir boşluk meydana gelir. İşte şiirde farklı imgelerle sunulan ses hem bu boşluktan meydana gelir hem de bu boşluğu imler. Böylesine bir ses arzunun sesidir. Bununla birlikte simgesel/ kültürel alanda arzunun bu sesini bastırmak isteyen yasa ve yasağın sesi/babanın sesinin de amacı ise boşluğu doldurmaktır. Dolayısıyla bu ses de bölünmüş benlikte ortaya çıkan boşluk kaynaklıdır. İşte sese ait tüm bu özellikler Cumhuriyet dönemi Türk şiirinde zengin imgelerle ortaya konulur. Anahtar Kelimeler: Ses, Linguistik Semptom, Cumhuriyet Dönemi Türk Şiirinde Ses, Psikanaliz ve Ses

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature