Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
TÜRKİYE’DE 2002-2010 DÖNEMİNDE GERÇEKLEŞEN FİNANSALLAŞMANIN BİR BOYUTU OLARAK KREDİ KARTI KULLANIMINDAKİ ARTIŞIN KAYIPTAN KAÇINMA ETKİSİ BAĞLAMINDA İNCELENMESİ
2011
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansallaşma olgusu kapitalist sistem içerisinde genel tanımıyla, fon arz edenlerle fon talep edenleri bir araya getiren ve bu ortamın etkinleşmesine yönelik kurumlardan (bankalar, düzenleyici otoriteler, borsalar, ekonomi basını vb.) oluşan finansal sistemin ağırlığının artmasını ifade eder. Finansal piyasalarla finansal olmayan piyasalar arasındaki etkileşim olarak da tanımlanabilen finansallaşma, finansal sektörünbüyük temsilcisi olan bankaların ekonomideki rolü ve ağırlığını arttırmıştır. Türkiye’de 2001 krizinden sonra, bankacılık sektörünün yaşadığı güven bunalımı yapılan yasal düzenlemeler sayesinde kısa sürede atlatılarak, finansallaşmanın boyutu artmıştır. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’de 2002-2010 yılları arasındaki finansallaşmanın boyutunu ortaya koyup, finansallaşmanın bir sonucu olan kredi kartı kullanımındaki artışın sonuçlarını davranışsal finansın “kayıptan kaçınma etkisi” bağlamında incelemektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi