Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 98
 İndirme 20
LİMAN REKABETÇİLİĞİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: EGE BÖLGESİ KONTEYNER TERMİNALLERİ KULLANICILARINA YÖNELİK BİR VZAHP UYGULAMASI
2016
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Konteyner terminallerinin rekabetçiliklerini etkileyen faktörlerin, değişen dış çevre koşulları ve dalgalı talep yapısı nedeniyle,  dikkatli bir şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Ulusal ölçekte yeterli çalışmanın olmadığı gözlenen liman rekabetçiliği, bu çalışmada farklı bir yöntem ile incelenmiştir. Belirlenen faktörlerin, liman kullanıcıları açısından önem derecelerinin ve alternatiflerin seçimine yönelik etkilerinin belirlenebilmesi için Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) kapsamındaki soru formları, Ege Bölgesi’ndeki konteyner terminallerini kullanan taşıma işleri komisyoncuları ile düzenli hat denizyolu taşımacılığı yapan işletmelerin acenteleri tarafından yanıtlanmıştır. Analiz aşamasındaki ağırlık hesaplamasında hibrit bir yöntem olan Veri Zarflama Analitik Hiyerarşi Prosesi (VZAHP) yöntemi ileuygun karar belirlenmeye çalışılmıştır. AHP yönteminin, az sayıda “Karar Verme Birimi (KVB)”den oluşan matrislerde yeterli iken, KVB sayısının artması halinde ise VZAHP yönteminin de uygulanması gerekliliği bu çalışma kapsamında desteklenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

factors affect port competitiveness ege zone container terminals a vzahp application for users
2016
Yazar:  
Özet:

due to the external environmental conditions and wave demand structure of factors affecting the competitiveness of container terminals, careful analysis is necessary to be carefully analyzed due to the national scale not enough work, the port competitiveness is examined with a different method in this study, while the factors determined by the port users can identify the effects of importance ratings and alternatives to the selection of analytical hierarchy processes within the scope of ahp, the question forms of the ege region using container terminals are determined by the agents of regular line marine transportation enterprises with the brokers in the calculation of weight in the analysis phase, while the number of data envelope method, which is determined by the number of the dynamic method of the number of work method of the vzahp, which is determined by the structure, which is determined by the number of work method, which is determined by the necessary to be determined by the analysis, which is determined by the implementation of the implementation of the number of the number of statistical method of the analysis, which is determined by the dynamic method of the analysis, which is determined by the implementation of the number of the implementation of the number of the number of the number of data envelope method of the number of work method, which is determined by the number of data which is determined

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dergisi