Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 17
YAKIN DÖNEM TÜRKİYE-FRANSA İLİŞKİLERİ: HOLLANDE DÖNEMİNDE YAŞANAN NORMALLEŞME VE GELECEĞE DAİR ÖNGÖRÜLER
2016
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye-Fransa ilişkileri, köklü bir tarihsel zemine oturan ve güçlü ekonomik, kültürel ve siyasal bağlarla donatılmış kapsamlı ilişkilerdir. Fakat son yıllarda, çeşitli sebeplerle Türkiye-Fransa ilişkilerinde ciddi gerilimler yaşanmış; özellikle Nicolas Sarkozy’nin Cumhurbaşkanlığı döneminde (2007-2012), yaşanan bu gerilimler, toplumlararası ilişkileri de bozmaya başlamıştır. Ancak 2012 yılında François Hollande’ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesiyle, Türkiye-Fransa ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmıştır. Hollande döneminde, ikili ilişkilerde sorun yaratan unsurlar tam anlamıyla düzeltilemese de, önceki döneme kıyasla gözle görülür bir ilerleme kaydedilmiştir. Bu makalede, Türkiye-Fransa ilişkilerinde Sarkozy ve Hollande dönemleri ayrı ayrı incelenecek, ikili ilişkilerde sorun yaratan unsurlar açıklanacak, ilişkilerin ekonomik ve kültürel boyutları işlenecek ve Fransa iç siyasetindeki son gelişmelerle birlikte, Charlie Hebdo Baskını ışığında, ikili ilişkilerin geleceğine dair öngörülerde bulunulmaya çalışılacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi