Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 117
 İndirme 33
JOHN RAWLS VE KÜRESEL ADALET ARASINDAKİ İLİŞKİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2018
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Adalet, özgürlük gibi kavramlar uluslararası ilişkiler için her zaman üzerinde düşünülen konular olmuştur. Aynı zamanda bu fikirler, uluslararası ilişkiler düşünürleri tarafından da değişik zamanlarda farklı açılardan yorumlanmışlardır. Rawls da, Siyasal Liberalizm adlı eserinde adalet konusundaki temel fikirlerini belirtmiş; çağdaş demokratik bir toplumda adaletin nasıl sağlanması gerektiğini, eşit ve özgür bireylerden oluşan toplumun, adaleti sağlamak için hangi şartları kapsaması gerektiğini belirtmiştir. Daha sonra ise Halkların Yasası adlı eserinde adaletin küreselliğini tartışmıştır. Bu çalışmanın konusu da, Rawls’un üzerinde durduğu adalet teorisinin, küresel adalet ve uluslararası ilişkiler kapsamında incelenmesidir. Diğer bir deyişle, küresel adalet üzerinden, adalet teorisinin uluslararası ilişkilere uygulanıp uygulanamayacağına da değinilecektir. Çalışmadaki literatür taraması ile, bu konuda diğer çalışmaların içerikleri ve yazarların görüşlerine değinilecek, bu noktadan hareketle Rawls’un adalet fikrinin uluslararası boyutunu daha somut şekilde görebilmek mümkün olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi