Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 112
 İndirme 23
Modern Oğuz Türkçesi Diyalektlerinde Göçüşme
2016
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Oğuzlar, Türklerin önemli boylarından biridir. Asya’nın doğusundan Avrupa’nın içlerine uzanan, Türk dilinin tasnifinde batı veya güneybatı diye adlandırılan kolunu onların konuştuğu Türkçe olan Oğuz Türkçesi oluşturmaktadır. Azerbaycan, Gagavuz, Horasan, Türkiye ve Türkmen Türkçeleri Oğuz grubu Türk lehçeleri olarak kabul edilmektedir. Bu lehçeler Batı Avrupa, Yugoslavya, Moldova, Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suriye, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Afganistan ve Özbekistan topraklarında konuşulmaktadır. Modern Oğuz Türkçesinin bu geniş alanında konuşucunun ve dinleyicinin toplumsal konumlarına ilişkin bildirişim durumları söylem çeşitliliğini meydana getirmektedir. Bu çalışmada sınırlarının yukarıda çizilmeye çalışıldığı Oğuz grubu diyalekt alanında daha çok konuşma diline özgü bir hadise kabul edilen göçüşme üzerinde durularak şu sorulara cevap aranacaktır: Göçüşme nedir? Türleri nelerdir? Türleri belirlenirken ölçüt nedir? Bu ses olayı belirli bir ölçü ve kurala bağlanabilir mi? Dillerin ses yapılarından mı yoksa /b/, /ç/, d/, /f/, /l/, /n/, /s/, /ş/, /t/, /v/, /y/, /z/ seslerinin kendi özelliklerinden mi kaynaklanmaktadır? Dillerin ses tarihlerinin dışında yer alması ses sistemlerinden kaynaklanmadığını mı işaret etmektedir? Göçüşme öl- çünlü dilden ziyade, ağızlarda mı görülür? Konuşma dilinin yazı diline göre biraz  daha esnek olması ve söyleyiş özelliklerine göre çok farklı ses özellikleri göstermesi ile yakından bir ilgisi var mıdır?  

Anahtar Kelimeler:

The Modern Son of the Turkish Dialects
2016
Yazar:  
Özet:

The children are one of the most important Turks. From the east of Asia to the inside of Europe, the arm called the west or southwest in the form of the Turkish language is formed by the Turkish Son in which they speak. Azerbaijan, Gagavuz, Horasan, Turkey and Turkmen Turkish Sons Group are considered Turkish speakers. These speeches are spoken in the territories of Western Europe, Yugoslavia, Moldova, Romania, Macedonia, Bulgaria, Greece, Turkey, Northern Cyprus Turkish Republic, Syria, Iraq, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Iran, Turkmenistan, Afghanistan and Uzbekistan. In this broad sphere of modern Son Turkish, the state of communication regarding the social positions of the speaker and the audience creates a variety of speech. In this study, where the boundaries are tried to be drawn up above, the Son Group will seek answers to the following questions by focusing on the migration, which is considered to be a particular event in the dialect field of more speaking language: What is migration? What are the types? What is the measure when determining the species? Can this sound event be linked to a certain size and rule? Is it derived from the sound structures of the languages or /b/, /c/, d/, /f/, /l/, /n/, /s/, /sh/, /t/, /v/, /y/, /z/ sounds from their own characteristics? Does it indicate that the language’s appearance outside the sound dates is not due to the sound systems? Is it more common in the mouth than in the tongue? Is it closely related to the fact that the speaking language is a bit more flexible than the written language and shows very different sound characteristics according to its speaking characteristics?

Anahtar Kelimeler:

2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.197
2023 Impact/Etki : 0.162
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi