Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 13
Âşık Şenlik’in Şiirlerinde Geçiş Dönemleri
2016
Dergi:  
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmamızda Orta Asya’dan Anadolu’ya oradan da günümüze uzanan ozanlık geleneğinin önemli temsilcilerinden Çıldırlı Âşık Şenlik’in şiirlerinde yer alan geçiş dönemleri irdelenmiştir. Ozanımız 19. asırda Kafkas kültürüyle yeti- şen o dönemin önemli şahsiyetlerinden biridir. Şenlik yetiştiği bölgedeki inanç, gelenek ve pratiklere hâkim bir ozandır. Âşık Şenlik şiirlerinde kullandığı keskin dili yüzünden zaman zaman hedef hâline gelse de şair duyarlılığını asla elden bı- rakmamıştır. Çalışmalarında insan hayatının önemli dönemlerine şiirlerinde yer vermiştir. Bu çalışmalarda da şiirlerinde geçiş dönemleri tasnif edilip yorumlanacaktır. Anahtar kelimeler: Âşık Şenlik, geçiş dönemleri, şiir.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.268
2023 Impact/Etki : 0.162
21. Yüzyılda Eğitim Ve Toplum Eğitim Bilimleri Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi