Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 87
 İndirme 36
The Relative Gains theorem and the stalling United Nations Security Council membership reform
2012
Dergi:  
Alternatives :Turkish Journal Of International Relations
Yazar:  
Özet:

The United Nations Security Council is the heart of our current global security order. This executive board of fifteen countries is the central transnational organ which discusses and sanctions global breaches of international peace and security. However, over the past two decades, and especially since the late 2004 United Nations high-level panel report on UN reform, there have been growing calls for the Security Council's reform. Reform is often perceived as necessary because the current structure of the Council, and especially its five permanent seats is seen as out of date and not in touch with contemporary geo-political realities, and representation on the Council is seen as largely undemocratic. However, in the background of all efforts to reform the SC are considerations of power and prestige. Ranging from the current permanent five members to the candidate states who fancy themselves worthy of Security Council permanent membership, most actors involved seem guided in their decision making processes by considerations of relative gains and balance of power. This is why applying the realist, or neorealist, theorem of relative gains may be insightful in analyzing the power-plays related to SC reform. The paper first offers a brief overview of the applicable theoretical framework for examining SC reform, and then outlines a background to the actual proposals for that reform. This is followed by a discussion of how perceptions of relative gains are influencing SC membership reform debates, and how these perceptions translate into concrete action of undermining membership aspirations.

Anahtar Kelimeler:

null
2012
Yazar:  
0
2012
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Alternatives :Turkish Journal Of International Relations

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 316
Atıf : 40
Alternatives :Turkish Journal Of International Relations