Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 42
 Görüntüleme 135
 İndirme 32
TURİZM SEKTÖRÜNÜN İSTİHDAM ÜZERİNE ETKİLERİ
2013
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere çoğu ekonomide itici bir sektör konumundadır. Turizmin ulusal ekonomi üzerine başlıca etkileri ise, dış ödemeler dengesine, ek ihracata, iç fiyatlara, devletin gelir ve harcamalarına, döviz kuruna, bölgelerarası dengeli kalkınmaya, gelir dağılımındaki adaletsizliğe ve nihayetinde istihdama etkisi vardır. Bu bağlamda, turizm hizmetler sektörü içinde yer aldığı için insanlarla iç içe ve insan odaklı bir sektördür ve bu sektör tüm ülkeler için işsizlik sorununa bir çözüm olarak algılanmıştır. Çalışmamızın temel amacı, turizm sektörünün emek yoğun yapısı nedeniyle, insan gücüne daha çok ihtiyaç duyulmasından hareketle turizm sektörü ve istihdam arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bundan hareketle Türkiye’de turizm sektörü için tarafımızdan SWOT analizi yapılmıştır. Bu analiz sonucunda turizm ve istihdam arasındaki ilişkinin güçlü ve zayıf yanları ile fırsat ve tehditleri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Sonuç olarak, turizmin hizmet ağırlıklı bir sektör olması ve döviz girdisi sağlaması güçlü yanları iken, bu sektörde çalışan birçok kişinin yabancı dil problemi yaşaması ve ülkemizdeki turizm faaliyetlerinin henüz mevsimlik özellikten öte gitmemesi zayıf yönler olarak tespit edilmiştir. Devletin turizm sektörü için sağladığı teşvikler ve genç bir nüfusa sahip olmamız fırsat iken turizm bölgelerimizde henüz turizm kültürünün yerleşmemiş olması turizm eğitim kurumlarında uygulamalı eğitimin yeterli düzeyde verilmemesi de tehdit unsuru olarak tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi