Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 96
 İndirme 24
Contentious Politics in Iran: Factions, Foreign Policy and the Nuclear Deal*
2015
Dergi:  
Alternatives :Turkish Journal Of International Relations
Yazar:  
Özet:

This paper endeavors to analyze the evolution of Iran’s foreign policy in the post-revolutionary era by focusing on the ‘historic nuclear deal’ (Joint Comprehensive Plan of Action- JCPOA) which is expected to ensure the peaceful nature of Iran’s nuclear programme. The objective of the paper is to shed some light on Iran’s striving to maintain a delicate balance between ideology and pragmatism and the elements of change and continuity in its conduct of foreign policy since the Islamic Revolution of 1979. In this regard, different foreign policy agendas adopted respectively by Khomeini, Rafsanjani, Khatami, Ahmadinejad, and Rouhani will be examined within the context of factional rivalries which emerged out of the political, economic and social structure of the country. With the ascent of the reformist cleric Khatami to presidency in 1997, the long lasting rivalry between the reformist faction that seeks ‘Islamic democracy’ at home and Iran’s integration into the world politics, and the conservative faction whose guiding principle is the return to a revolutionary Islamic ideology, has become apparent in post-revolutionary Iran. While the hardliner Ahmadinejad’s rise to power in 2005 meant flashback to revolutionary ideology both in domestic and foreign affairs of Iran, the victory of pro-reform cleric Hassan Rouhani in 2013 marked the beginning of a new era in Iran’s relations with the West through nuclear negotiations.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Alternatives :Turkish Journal Of International Relations

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 316
Atıf : 43
Alternatives :Turkish Journal Of International Relations