Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 1.032
 İndirme 59
 Sesli Dinleme 2
TÜRK BORÇLAR KANUNU’NUN 315. MADDESİ ÇERÇEVESİNDE KİRACININ KİRA BEDELİNİ ÖDEMEDE TEMERRÜDÜ VE HUKUKİ SONUÇLARI
2016
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanılma ile birlikte ondan yararlanmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir. Kira sözleşmesinin tam iki tarafa borç yükleyen bir sözleşme olması dolayısıyla kiraya verenin, kiralananı kiracıya kullanıma elverişli bir şekilde teslim etme ve kira süresi boyunca bu durumda bulundurma, kiracının da kira konusunu kullanımının karşılığı olarak kira bedelini ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. Kiracının kira bedeli borcunu ifa etmemesi ihtimaline karşılık olarak kanun koyucu bazı önlemler almıştır. Bu önlemlerden birisi de inceleme konumuzu oluşturan hükümdür. Türk Borçlar Kanunu’nun 315. maddesi kiracının kira bedelini ve yan giderleri ödeme borcunu yerine getirmediği, temerrüde düştüğü hallerde kiraya verene sözleşmeyi feshetme hakkı tanımıştır. Hüküm, sözleşmenin sürdürülebilmesi açısından bir yandan temerrüde düşen kiracıya borcunu ödemesi yönünde bir imkân tanırken, diğer taraftan kiraya verene, kiracının borcunu ifa etmemesi sonucuna bağlı olarak sözleşmeyi sona erdirme hakkını düzenlemiştir.  Çalışmamızda, Türk Borçlar Kanunu’nun 315. maddesinin uygulanma şartları ve buna bağlı hukuki sonuçlar incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

315 of the Turkish Debt Act. In the framework of the law, the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration of the remuneration.
2016
Yazar:  
Özet:

The rental contract is a contract in which the rental holder is obliged to allow the rental person to use or use something along with the use of it, and the rental holder is also obliged to pay the rental price agreed for it. The rental contract is a contract that is borrowing to both sides, so the tenant is obliged to deliver the tenant in a convenient manner to the tenant and to keep it in this case during the tenant period, and the tenant also pay the tenant in return for the use of the tenant subject. The renter has taken some measures against the possibility that the rental price does not fulfill the debt. One of these measures is the ruling position that constitutes our investigation. 315 of the Turkish Debt Act. The property has recognized the right to terminate the contract to the tenant in the event that the tenant does not pay the rental price and side expenses, and in the event that the tenant falls in charge, the contract is terminated. The ruling, on the one hand, recognizes the possibility of paying the debt to the renter in terms of the durability of the contract, while on the other hand, the renter has the right to terminate the contract due to the result that the renter has not fulfilled the debt.  Our study examined the conditions of application of article 315 of the Turkish Debt Act and the related legal results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi