Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 168
 İndirme 25
 Sesli Dinleme 1
KANUNİLİK İLKESİ IŞIĞINDA CEZA HUKUKU KURALLARININ ZAMAN BAKIMINDAN UYGULANMASI VE DELİL ELDE ETME YÖNTEMLERİNDE ZAMAN BAKIMINDAN UYGULANMA SORUNU
2016
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Ceza Hukuku kurallarının zaman bakımından uygulanması meselesi, kanunilik ilkesi gereği üzerinde titizlikle durulması gerekenönemli Ceza Hukuku meselelerinden biridir. Ceza Hukukunda temel prensip; yürürlüğe giren kuralın, yürürlük tarihinden sonraki olaylar hakkında uygulanmasıdır. Kanunkoyucu, fail lehine sonuç doğuran maddi ceza hukuku değişikliklerinin, değişiklik öncesi duruma uygulanabilmesini öngörmüştür. Bu husus, maddi-şekli ceza hukuku ayrımının doğru şekilde yapılmasını zorunlu kılar. Ayrıca lehe kanunun nasıl tespit edilip uygulanacağı sorusu büyük öneme sahiptir. Günümüze dek birçok ceza hukuku kurumu, zaman bakımından uygulama yönünden doktrin ve içtihatlarda farklı görüşlerle irdelenmiştir. Delillerin hukuki dayanağına ilişkin kanuni değişikliklerin zaman bakımından nasıl bir uygulamaya tabi tutulacağı da, cevaplanması gereken önemli bir sorudur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi