Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 194
 İndirme 18
ÖLÜM VE BEDENSEL BÜTÜNLÜĞÜN İHLALİ HALİNDE MANEVİ TAZMİNAT
2016
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Tazminat, genel bir ifade ile, hukuka aykırı bir fiil neticesinde meydana gelen zararı gidererek haksız fiil öncesindeki fiili durumu tekrar yaşama geçirme amacını taşıyan maddi ödemelerdir. Ne var ki, hukuka aykırı bir fiil ile kişilik hakkı ihlal olunan kişinin durumunun ihlal öncesi duruma getirilmesi reel olarak mümkün değildir. Ancak kanunkoyucu, aslında para ile giderilemeyecek olan manevi zararlarda, zarara uğrayanda manevi huzuru doğurmayı gerçekleştirme amacı ile manevi tazminat kurumunu ihdas etmiştir. En temel kişilik hakları olan yaşama ve beden bütünlüğü haklarının ihlal edilmesi durumunda ortaya çıkan zararın bir nebze giderilerek ölenin yakınlarının veya bedensel bütünlüğü ihlal edilenin manevi tatmine erişmeleri toplum düzeninin devamı açısından hayati olarak görülmüştür. Bu bağlamda ölüm ve bedensel bütünlüğün ihlalinde manevi tazminat talep edebilmenin şartları, manevi tazminatın belirlenmesi ve manevi tazminata hükmedilmesini engelleyen durumlar karşılaştırmalı hukuktan da faydalanılarak çalışmada incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi