Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 43
 İndirme 16
Eski Mısır'da Kadın
2016
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eski Mısır’da kadınlar iyi bir toplumsal konuma sahiptiler. Mısırlılar, insanlık tarihinde evlilik esaslarını kutsal ilkelere dayandıran ilk medeniyet olup, kadına diğer antik medeniyetlerden daha fazla değer vermişlerdir. Neslin devamını sağladıkları için kadınsız bir hayatın mümkün olmadığını anlayan Mısırlılar, kadınların kutsal bir işlevi olduğuna inanırlardı. Eski Mısır insanları küçük yaşlarda evlenirlerdi. Bu yaş erkekler için yirmi, kızlar için on beş yaşından önce idi.  Akrabalar arası evlilikte sakınca yoktu. Erkek kardeş istediği takdirde kız kardeşi veya yeğeniyle evlenebilirdi. Eski Mısır toplumunda, çok eşlilik yaygın olup, bu evlilik türü daha çok üst tabakadaki insanlar arasında yapılırdı. Eski Mısır kralları aynı dönemde hüküm süren devletler ile ilişkilerini geliştirmek için onlardan kız alıp, onlara kız vermişlerdir. Eşler arasında anlaşmazlık çıktığı zaman şahitler huzurunda evlilik sözleşmesi sonlandırılır ve çiftler boşanırdı. Ev işlerindeönemli rolü kadın üstlenmekteydi. Kadın, çocuklarına bakar, yemek yapar, çamaşır yıkar ve kocasına işlerinde yardımcı olurdu. Mısır medeniyetinde kadınların siyasi, dini veya idari aktivitelerde bulunmalarının herhangi bir engeli yoktu. Kadınlar, kral sarayında veya tapınaklarda görev alabilirlerdi. Mısırın siyasi sistemine göre kadınların tahta çıkma hakkı da vardı. Bu nedenle Eski Mısır tarihi boyunca birçok kadının tahta çıktığı da görülmektedir. Mısır medeniyeti kadına hayatın farklı alanlarına katılma hakkı tanımıştır.   Anahtar Kelimler: Antik Mısır, medeniyet, aile, kadın, evlilik.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi