Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1.775
 İndirme 37
 Sesli Dinleme 5
Erdem Bayazıt’ın “Bulmak” Şiiri Bağlamında Yeni Bir Dünyaya Kapı Aralamak
2016
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Erdem Bayazıt, şiirlerini mistik bir dünya görüşü ekseninde şekillendirir. Yer yer sosyal perspektife dayalı şiirler yazmış olsa da onda sosyal bakış açısı mistik bir evrene doğru evrilir. “Bulmak” şiiri, sosyal bakış açısına girmeden doğrudan mistik bir hayat anlayışının evrenine yönelişin şiiridir. Bu çalışmada “kaybetmek” ve “bulmak” duyguları arasında örgülenen ve sonrasında da yeni bir dünyanın kapılarını aralayan “Bulmak” şiiri ele alınmıştır. Yapısıyla, ahenk unsurlarıyla, hissettirmek istedikleriyle lirizmin coşkunluğunu taşıyan şiirde Erdem Bayazıt, bir sözden hareketle yeni bir dünyaya geçişi anlatır. Bu geçiş, Leyla ile Mecnun hikâyesinde anlatılan geçişi anımsatır mahiyettedir. Sevdiğinin kendisine hissettirdiği ve yönlendirdiği bir bakışla “yeni bir dünya”ya yönelmenin anlatıldığı şiir, “ölüm” karşısında şairin pervasız ve kendinden emin tavrını da ortaya koyar.             Anahtar Kelimeler: Erdem Bayazıt, kaybolmak, bulmak, ölümsüzlük, yeni bir dünya. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi