User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 1.776
 Downloands 37
 Audio Listening 5
Erdem Bayazıt’ın “Bulmak” Şiiri Bağlamında Yeni Bir Dünyaya Kapı Aralamak
2016
Journal:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Erdem Bayazıt, şiirlerini mistik bir dünya görüşü ekseninde şekillendirir. Yer yer sosyal perspektife dayalı şiirler yazmış olsa da onda sosyal bakış açısı mistik bir evrene doğru evrilir. “Bulmak” şiiri, sosyal bakış açısına girmeden doğrudan mistik bir hayat anlayışının evrenine yönelişin şiiridir. Bu çalışmada “kaybetmek” ve “bulmak” duyguları arasında örgülenen ve sonrasında da yeni bir dünyanın kapılarını aralayan “Bulmak” şiiri ele alınmıştır. Yapısıyla, ahenk unsurlarıyla, hissettirmek istedikleriyle lirizmin coşkunluğunu taşıyan şiirde Erdem Bayazıt, bir sözden hareketle yeni bir dünyaya geçişi anlatır. Bu geçiş, Leyla ile Mecnun hikâyesinde anlatılan geçişi anımsatır mahiyettedir. Sevdiğinin kendisine hissettirdiği ve yönlendirdiği bir bakışla “yeni bir dünya”ya yönelmenin anlatıldığı şiir, “ölüm” karşısında şairin pervasız ve kendinden emin tavrını da ortaya koyar.             Anahtar Kelimeler: Erdem Bayazıt, kaybolmak, bulmak, ölümsüzlük, yeni bir dünya. 

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi