Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 10
Tbmm Tarafından Maraş'a İstiklal Madalyası Verilmesi Ve Şair Mehmet Tahir Nadi Bey'in Madalya Kasidesi
2018
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmasından sonra imzalamak zorunda kaldığı Mondros Mütarekesi’nin yedinci maddesi hükmünce ülke işgal edilmişti. İşgal edilen yerlerden biri de Maraş bölgesi idi. Yaklaşık sekiz aylık İngiliz işgalinden sonra Fransızların işgaline maruz kalan Maraş bu dönemde işgalci Fransız-Ermeni güçlerine karşı amansız bir mücadele vermek zorunda kalmıştır. 22 gün süren bir mücadeleden galip çıkmış, mağrur Fransız ordusu, şımartarak destekledikleri Ermenilerle birlikte 11/12 Şubat 1920 gecesi bir daha geri dönmemek üzere şehri terk ederek çekilip gitmek zorunda kalmıştı. Maraş’ın işgalden kurtulmasından sonra 5 Nisan 1925 günü TBMM tarafından şehre millî mücadelede gösterdiği bu başarıdan dolayı İstiklal Madalyası verilerek madalya ile kurtuluş harekâtına katılan bütün Maraş halkı onurlandırılmıştır. Bu madalyanın Maraş Kalesi’ndeki Türk bayrağına resmi törenle asılması merasimi sırasında şair Tahir Nadi Bey tarafından yazılan bir kaside hazırlanmış ve okunmuştur. Bu makalede Maraş’a İstiklal Madalyası verilişi konusu ele alınarak Mehmet Tahir Nadi Bey’in hazırladığı bu kaside edebî ve tarihî açıdan tahlil edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi