Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 29
Sınıf Öğretmenliği Öğrencilerinin E-Öğrenme Stilleri
2018
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada eğitim fakültesinde öğrenim gören sınıf öğretmenliği öğrencilerinin e-öğrenme stilleri tespit edilip çeşitli değişkenler açısından farklılık gösterip göstermediği değerlendirilmiştir. Bu araştırmanın amacı, günümüz teknolojik gelişimlerindenfazla etkilenen iletişim ortamları ve bilgiye ulaşma ortamlarından olan ekranların ve bu öğrenme ortamlarınıçok kullanacak olan sınıf öğretmeni adaylarının e-öğrenme stillerini tespit etmektir. Sınıf öğretmeni adaylarının e-öğrenme stillerini ortaya koymaya yönelik bu araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2016-2017 eğitim öğretim yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında tüm sınıf düzeylerinde öğrenim gören öğrenciler oluşturmaktadır. Çalışma grubu amaçlı örnekleme ile seçilmiş 193 öğrenciden oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplamak amacıyla Gülbahar ve Alper (2014) tarafından geliştirilen, yedi alt boyuttan oluşan ve Cronbach Alfa değeri .94 bulunan “e- Öğrenme Stilleri” ölçeği kullanılmıştır. Araştırmada sayısal verilerin analizinde SPSS 22 paket programı kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre cinsiyet temele alındığında öğrencilerin aktif, sosyal, bağımsız öğrenme alt boyutlarında ve toplam puanlarında anlamlı farklılık tespit edilmiştir. Sınıf düzeylerine göre ise aktif, sosyal ve bağımsız öğrenme stillerinde farklı sınıf düzeylerinde farklılık tespit edilmiştir. İnternet kullanım sürelerine göre de aktif öğrenme stilinde anlamlı farklılık tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi