User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 41
 Downloands 12
Restrictions on The Fundamental Rights in The Strasbourg and Turkish Legal Orders
2009
Journal:  
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Kamunun genel yararı temel hakların sınırlandırılmasının meşruiyrtini sağlar. Her bir bireyin hakkını toplumun menfaatlerini göz önünde bulundurarak control etmek ve düzenlemek hakikatte temel hakların kendilerini daha iyi korumayı netice verir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine gore taraf Devletler meşru amaçlardan birini taşıması, uygun hukuki prosedür ile yapılmış olması, kamuoyu tarafından ulaşılabilir, anlaşılabilir ve açık olmaları şartı ile temel hak ve hürriyetleri sınırlayıcı önlemler alabilirler. Ancak bu sınırlamalar demokratik toplumda gerekli olmalı ve gerçekleştirmek istedikleri meşru amaç ile orantılı olmalıdır. Bu bağlamda Strasbourg Mahkemesinin önüne bir dava geldiğinde Sözleşmece koruma altına alınan bir temel hakka müdahale olup olmadığı ve bu müdahalenin kanuni bir dayanağının olup olmadığı meselesi kolaylıkla çözülebilmektedir. Dolayısıyla Strasbourg Mahkemesinin temel görevi kanuni dayanağı ve meşru bir amacı olan bu müdahalenin demokratik bir toplumda gerekli olup olmadığını kakarlaştırmaktır. Starbourg Hukuk düzeni paralelinde Türk Anayasası da kamusal yararın ve diğerlerinin haklarının gerektirdiği durumlarda bireylerin temel haklarının sınırlandırılabileceğini düzenlemektedir. Bir bireyin hakkının diğerlerininki ile çatıştığı durumlarda bu çatışmanın Anayasa, hukuk ve yargılama ile uzlaştırılması gerektiğine inanılır. Bu makale Avrupa İnsan hakları Sözleşmesi ve Türk Hukuk Sistemi düzenlerinde temel hakların sınırlarının kapsamını incelemektedir. Makale her iki hukuk sistemini eleştirel bir bakış açısı ile karşılaştırarak analiz etmeyi amaçlamaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi