Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 38
 İndirme 11
BASINDA MOBBİNG OLGUSU VE TOPLUMDAKİ YANSIMALARI
2009
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Mobbing olgusu ile ilgili haberlerin medyada yer alan bazı gazetelerde ne sıklıkta ve nasıl yansıtıldığını incelemek, Mobbing olgusunun türlerini belirlemek, sebep ve sonuçlarını, toplum üzerindeki yansımalarını değerlendirmektir. Bu doğrultuda, 2008- 2010 yılları arasında Hürriyet, Zaman, Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde yer alan Mobbing olgusuna yönelik haberler taranmıştır. Bu gazeteler “ölçüt örneklem” yöntemine göre, Türkiye’deki satış rakamları ve farklı medya gruplarına ait olma kriterleri göz önünde bulundurularak amaçlı olarak seçilmiştir. Elde edilen verilerin analizinde, “doküman incelemesi” tekniği ve “içerik analizi” yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın bulgularına göre, Leymann’ın tipolojisi dikkate alındığında, gazete haberlerineçok yansıyan Mobbing türünün “itibara saldırı” olduğu belirlenmiştir. Ayrıca Mobbing olgusuna yönelik haberlerde kullanılan dilin farklı özellikler gösterdiği, gazetelerde yer alan haberlerdeçok yorumsuz ve bilgilendirici özellikte bir dilin tercih edildiği tespit edilmiştir. Son olarak Mobbinge maruz kalanlara yönelik haberlerin, Mobbingi uygulayanlara göre daha çok olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Sonuç bölümünde Mobbingle ilgili gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutması bakımından çeşitli önerilerde bulunulmuştur. Anahtar Kelimeler: Mobbing, Basın, Nitel Araştırma

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 4
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi