Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 87
 İndirme 30
Mesleki Gelişim ve Araştırma Toplulukları Bağlamında Bir Model Önerisi
2016
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hızla gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte içinde bulunduğumuz dönemde eğitim teknolojilerinden etkin bir şekilde faydalanma önem kazanmaktadır. Öğretmenlerin bu gelişim ve değişime uyum sağlama isteği, 21. yüzyıl öğretmen yeterliliklerinin geliştirilmesini mesleki gelişim boyutunda daha gerekli hale getirmektedir. Mesleki gelişimi destekleyebilecek önemli bir örnek olma özelliği taşıyan Araştırma Topluluğu Modeli, çevrimiçi öğrenme araştırmalarına ve uygulamalarına yol göstermesi amacıyla geliştirilmiştir. Yapılandırmacı yaklaşım çerçevesinde geliştirilen modelin içerik odaklı ve bütünleştirmeye uygun bir mesleki gelişim ortamı sunduğunu söylemek mümkündür. Fakülte gelişim modellerinin öğretmenlerin bireysel gelişimleriyle olumlu yöndeki ilişkisi göz önüne alındığında çevrimiçi araştırma topluluklarının öğretmenlerin mesleki gelişimlerinde de anlamlı öğrenmeler meydana getireceğini öngörülmektedir. Bu çalışmada araştırma toplulukları modeli ile mesleki gelişim arasındaki ilişki temele alınarak alanyazın taraması gerçekleştirilmiştir. Araştırma toplulukları modelinin mesleki gelişime etkileri ortaya konmaya çalışılmış ve bu amaçla alanyazındaki ilgili çalışmalardan toplanan bilgiler ışığında çeşitli noktalara değinilmiştir. Araştırma Toplulukları Modeli’ nin öğretmen mesleki gelişimi sürecinde yararlanılabilecek bir model olmasına yönelik kuramsal araştırmalar bulunmakla birlikte uygulamaya dönük çalışmaların yetersiz kaldığı görülmektedir. Bu bağlamda, çevrimiçi öğrenme kuramsal temellerine uygun ve 21.yy öğretmen, öğrenci özellikleriyle uyumlu modeller geliştirilmesine gereksinim duyulmaktadır. Bu gereksinimden hareketle, beş adımdan oluşan Araştırma Toplulukları ile Mesleki Gelişim için Ön Hazırlık Modeli oluşturulmuştur. Geliştirilen ön hazırlık modeli hazırbulunuşluk, motivasyon, okul kültürü, topluluk özellikleri ve içerik boyutlarını içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 4
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi