Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 110
 İndirme 23
 Sesli Dinleme 1
Hitit Başkenti Şapinuva Perspektifinde Ortaköy (Çorum)’ün Doğal, Sosyo-Kültürel Miras Değerleri ve Turizm Potansiyeli
2016
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Mekân-insan etkileşiminin farklı boyutlara ulaştığı bir süreçte, benzersiz ve yeniden üretilemeyecek doğal, sosyo-kültürel miras değerlerine sahip alanların ivedilikle koruma altına alınması gereklidir. Ortaköy (Şapinuva-Çorum) ilçesi de böylesi alanlar içerisinde yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı, günümüze kadar akademik anlamda yeterince incelenmeyen Ortaköy ilçesinin doğal, sosyo-kültürel miras değerlerini coğrafî bakış açısıyla incelemektir. Böylesi bir araştırma, ilçenin Şapinuva-İncesu Kanyonu odaklı sosyo-kültürel-ekonomik kalkınmasının doğa ve kültür tahribatından uzak bir yapılanma içerisinde yürütülmesine katkı sağlayabilecektir. Ortaköy, özgün doğal (İncesu Kanyonu gibi); somut sosyo-kültürel (Hitit başkenti Şapinuva, geleneksel giyim-kuşam, yemek kültürü-el sanatları gibi) ve somut olmayan sosyo-kültürel (geleneksel düğünler-halaylar, halk ozanları-şairler, yöre türküleri, bilmeceler-efsaneler, yöreye özgü kelimeler, halk hekimliği, çocuk oyunları, festival-şenlikler) miras değerlerine ev sahipliği yapmaktadır. Ortaköy’ün doğal, sosyo-kültürel miras değerlerinin bir uzman ekip tarafından envanterinin çıkartılması ve planlanması gereklidir. Bu değerlerin turizm arzına dönüşebilmesi ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması resmi, sivil kurum-kuruluşların ve ilgili kişilerin işbirliği yanında arazilerin kabiliyet sınıflarına göre kullanılmasıyla mümkündür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gaziantep University Journal of Social Sciences
Gaziantep University Journal of Social Sciences