Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 62
 İndirme 24
PARADIGMATIC SHIFTS IN THE THEORY ON PATRIARCHY: SUBJECTIFICATION OF ‘WOMEN'
1997
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

The theory on patnarchy conceptualizes the position of women by oppression and regards women as objects of some exclusive form of hegemonic system. Accordingly women are manipulatèd and controlled. Such a paradigm that places women in the margins of economic, social and political life is questionable, for the experiences of women in patriarchy are not only constitutive of oppression but of reproduction, resistance and negotiation as well. In this sense, a paradigmatic shift on the theory of patriarchy is necessary by which women are subjectified with placement at the center. Subjectification refers to the treatment of women in patriarchy as active agents who are not totally powerless but have their own resources and spheres of power. How women manipulate the manipulation of them selves is central to this subjectification and so the paradigmatic shift

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 403
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi