Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 118
 İndirme 26
YARATICILIK VE ÜSTÜN YETENEKLİLİĞİN BAZI ZEKA KURAMLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
2015
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

21.yy becerileri arasında önemli olarak gösterilen “girişimcilik, karmaşık problemleri çözme, yaratıcılık ve inovasyon” becerilerinin zeka ile yakın ilişkileri kurulmaya çalıştığını görebilirsiniz. Bu eğilimlerin doğal sonucu olarak zeka, yetenek ve yaratıcılık konularının, içinde bulunduğumuz yüzyılda da  araştırmacıların gözde konuları içerisinde olmaya devam edeceği aşikardır. Zeka, yaratıcılık ve yetenek konularının çok boyutlu ve disiplinler arası etkileşimle psikoloji, biyoloji, eğitim gibi bilim alanlarının sık sık çalıştığı terimler olduğu söylenebilir. Bu terimlerin her biri için tek bir tanım kullanılmadığı gibi terimlerin birbirlerine karıştığını kolaylıkla söyleyebiliriz. Bu çalışmanın amacı yaratıcılık ve üstün yetenekliliğin farklı zeka kuramları açısından incelenmesi ile yaratıcılık ve üstün yeteneklilik tanımlarının farklı açılardan karşılaştırılabilmesini sağlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 124
Atıf : 2.654
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi