Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 92
 İndirme 30
DİJİTAL ZAMAN ÇİZELGESİ HAKKINDA SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİ
2017
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, tarihsel düşünme becerilerini gerektiren konularda, öğrenme-öğretme sürecini zenginleştirmeye katkıda bulunacağı düşünülen dijital zaman çizelgeleri hakkında, Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin görüşlerini tespit etmektir. Araştırma kapsamında, İngiltere lisanslı, web tabanlı interaktif bir yazılım kullanılarak, Sosyal Bilgiler dersi 7. Sınıf konusu olan 17., 18. ve 19. Yüzyılda Osmanlı Devletinde ve Avrupa’da yaşanan siyasi, sosyal ve kültürel gelişmelerin ele alındığı bir dijital zaman çizelgesi hazırlanmıştır. Araştırmada, hazırlanan bu dijital zaman çizelgesi, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaokullarda görev yapan 13 Sosyal Bilgiler öğretmenine tanıtılmış ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin bu öğretim materyali ile ilgili görüşleri alınmıştır. Araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden olan görüşme tekniği kullanılmıştır. Bu veri toplama tekniğinde kullanılmak üzere açık uçlu sorulardan oluşan, yarı yapılandırılmış bir görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilenönemli bulgular, Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin, dijital zaman çizelgelerinin öğrencilerin motivasyonunu ve bilgilerindeki kalıcılığı artırdığını düşünmeleridir. Sosyal Bilgiler öğretmenleri, bu materyalin dikkat çekici olduğunu ve farklı duyu organlarına hitap ettiğini de belirtmişler, bu öğretim materyalini kullanan öğrencilerin teknolojiyi kullanma, zaman ve kronolojiyi algılama ve araştırma becerilerinin gelişeceğini ifade etmişlerdir. Araştırma, bu öğretim materyalinin etkililiğini artırmak üzere yapılabilecek çalışmalarla ilgili öneriler sunularak sonlandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 124
Atıf : 2.738
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi