Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 26
DERS KİTABI KÜLTÜRÜ: TÜRK ÖĞRENCİLERİN DÜŞÜNCELERİ
2012
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Despite the great number of studies on coursebook evaluation, few studies are reported on students' beliefs about course material, particularly coursebook culture. In general, students are exposed to coursebooks chosen by their teachers, whose beliefs play a significant role in shaping national education, identity and culture. Because of the scarcity of research on the relationship between teacher and student beliefs about foreign language learning, it is rather subjective to assume that the same coursebook evokes the same feelings, thoughts, and behavior for both teachers and students. This qualitative study, based on in-depth interviews with 117 Turkish university preparatory students, refutes the common belief that cultural elements in foreign language coursebooks should overwhelmingly consist of national motifs and styles. Key words: Coursebook, culture, Turkey, foreign language learning, student beliefs

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 298
2023 Impact/Etki : 0.188
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi