Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 50
 Görüntüleme 49
 İndirme 18
TÜKETİCİ SATIN ALMA DAVRANIŞLARI ÜZERİNDE İNTERNET VE SOSYAL MEDYANIN YERİ VE ÖNEMİ
2017
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, sosyal medya kullanıcılarının satın alma konusunda nasıl bir davranış sergilediklerini belirlemek amaçlanmıştır. Bu çerçevede günümüzde yaygın olarak kullanılan sosyal ağların kullanıcılarının ürünleri tercih etmelerin de etkili olan faktörler belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma, Sosyal medyanın tüketici davranışına olan etkisini belirlemek amacıyla hazırlanmış olan anketler, 15-30 Nisan 2016 tarihlerinde Kocaeli genelinde, 18 yaş ve üzeri 238 denekle rast gele yöntemle, alışveriş merkezleri ve şehir merkezlerinde tüketicilerle yüz yüze görüşülerek yapılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 16.00 paket programı yardımıyla analiz edilmiştir. Araştırmada, örneklem gurubunun yaş ortalaması 27.3 olduğu, her eğitim seviyesinden deneklerin internet ve sosyal medya kullandığı görülmüştür. Ancak internet kullanım oranları eğitim düzeyine paralel olarak artmaktadır. Örneklem grubunun %100’ü internet veaz bir sosyal ağ kullanıcısıdır. İnternette kalma süresi ortalama 4.8 saat olarak bulunmuştur.  Tüketicilerin ürünler ile ilk tanıştığı yer ve bilgi kaynaklarının internet, sosyal medya, görsel basın ve arkadaşları olduğu ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla satın alma sürecinde tüketicilerin sosyal medya araçlarından etkilendikleri ortaya çıkmıştır.   Abstract In this study, it is aimed to determine how the social media users behave about purchasing. In this frame, the factors effective on the preferring products by the users of widely used social networks. The research was carried out with the surveys prepared to determine the effect of social media consumer behavior and face to face interviews with 238 subjects chosen by randomly and aged 18 or over in the city center and shopping malls throughout Kocaeli between April 15th and 30th, 2016. The obtained data were analyzed using SPSS software package 16.00. In the study, the average age of the sample group was 27.3, it was seen that the subjects from each level of education use the internet and social media. However, the internet and social media usage rates increase in parallel with the level of education.  All of the sample groups are both internet and at least one of the social network users. It was found that the mean internet residence time is 4.8 hours.  It was revealed that the first place where the consumers come across with the products and the information source about the products were internet, social media, visual media and the friends of consumers. Therefore, it can be said that the consumers are impressed from the social media instruments during the process of purchase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 276
Atıf : 312
2023 Impact/Etki : 0.188
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi